15 Mart 2012 Perşembe

El Clasico yolcusu kalmasın!

Milano'dan sonra rotamızı İspanya'ya, Barcelona'ya çevireceğiz... Milan-Inter maçının kadrosunda yer alan Yiğit Özenci, Erinç Şatır, Ömer Keke ve Akın Göknil'in yanına bu kez ben ve eşim Sinem katılıyor bu kez.

Hedefimiz ise, 22 Nisan'da Camp Nou'da oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı, diğer bir deyişle El Clasico olacak.

Çocukluk yıllarımdan beri sempati duyduğum, son yıllarda daha da sıkı takip ettiğim Barcelona'nın en az bir kere olsun maçına gitmeyi hayal etmiştim hep. Ama startı El Clasico'yla vereceğimi de hiç hayal etmemiştim açıkçası. Nitekim önce Temmuz 2011'de kafama koyduğum bu planı önce eşime aktardım, sonra da bizim çocuklara... Hikayenin bundan sonrası ise kalsın ileriki postlara...

İlk durak Milano

Amacımız neydi? İlk postta da belirttiğimiz gibi yurt dışında maç izlemek arzusundaki futbolseverlere yol gösterebilmek, gidenlerin de hikayelerini dinlemek. Buradan yola çıkarak, ilk durağımızı Milano olarak belirliyoruz...

Aynı zamanda çok yakın arkadaşlarım olan Ömer Keke, Yiğit Özenci, Erinç Şatır, Akın Göknil ve Doğukan Şimşekli, Milan-Inter maçını San Siro'da izlemeyi kafalarına koydular ve başardılar. 15 Ocak'taki maçtan yaklaşık 2 ay önce Pegasus Havayolları'ndan İstanbul-Roma gidiş, Milano-İstanbul dönüş biletlerini aldılar önce. Sonrasında asıl önemli işin, maça bilet bulabilmek olduğunu anlayıp araştırmaya başladılar.

Bu konularda deneyimli birkaç kişiden fikir alıp Viagogo.com.tr üzerinden maç biletlerini satın aldılar. Terzo Anello Rosso (Bkz. alttaki görselde yer alan kırmızı ağırlıklı tribün) adlı kategoriden aldıkları biletler kişibaşı 250 euro'ya patladı onlara ama maçı izledikleri açı oldukça iyiydi.


Peki bu adamlar Milano'da nerede kaldı? Yiğit, Akın, Erinç, Ömer ve Doğukan, önce Roma sonra da Napoli gibi İtalya'nın önemli şehirlerinde turistik geziler yaptıktan sonra güneyden kuzeye doğru uzun bir tren yolculuğu yapıp Milano'ya ulaştı. Milano'da nerede kalacaklarına dair bir fikirleri olmayan ve otel rezervasyonunu önceden yaptırmayan bu rahat(!) grup, ünlü Duomo meydanına geldiklerinde otel aramaya başladılar ve bu meydanda yer alan Hotel Rio'da karar kıldı. 3 yıldızlı olan Hotel Rio'da bir gecelik konaklama fiyatı ise 70 euro'ydu.


Biletler nereden alındı? Daha önceden Viagogo.com.tr üzerinden biletlerini satın alan kafadarlar, bu 'yasal karaborsa' sitesinin belirlediği bilet teslimat noktasını buldular önce. Yine viagogo'nun verdiği referans numaralarını göstererek de San Siro'ya giriş biletlerine kavuşmuş oldular. Stat girişinde kontrol yapan polislerin, pasaport, kimlik vs. gibi belgeleri kontrol etmediğini, aynen bizde olduğu gibi sadece bilete bakıp "Buyur kardeş, geç" yaptığını da not edelim.

Tribünler... Maç öncesinde, sırasında ve sonrasındaki tribün ortamının nasıl olduğunu sordum onlara elbette. Verdikleri ortak cevap "Bizim tribünler (Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe) 3-4 kat daha ateşli valla" şeklinde oldu. Muhtemelen bir Roma-Lazio derbisinde Stadio Olimpico'da veya bir Sicilya derbisini tribünde izleme şansına erişmiş olsalar böyle konuşmazlardı diye düşünüyorum.




Barça@backstage


13 Mart 2012 Salı

Rota Futbol nedir, ne değildir?

Rota Futbol, hayatını futbola adamış insanların toplandığı noktalardan biridir.

Rota Futbol, futbolun güzel ve saf taraflarını konuşmayı adet edinenlerin buluşma noktasıdır.

Rota Futbol, futbol uğruna dünyayı dolaşan ve dolaşmayı kendisine hedef edinmiş, Avrupa'dan Amerika'ya, Asya'dan Afrika'ya maç maç dolaşıp anılarını paylaşacağı bir çeşit hatıra defteridir.

Rota Futbol, ağırlıklı olarak İspanya futbolu üzerine haberlerin, makalelerin, fotoğrafların yayınlanacağı bir blogdur. (Ara ara futbolun da dışına çıkacağız elbette.)

Rota Futbol, çoğu zaman Barcelona yanlısıdır.

--------------------------------------------------

Rota Futbol, futbolu 'nefret'e dönüştürenlerin toplanma noktası değildir.

Rota Futbol, futbolun şikesini teşviğini konuşmaya bayılanların seveceği tarzda bir blog değildir.

Rota Futbol, Real Madrid'den pek haz etmez. Bu yüzden bir MARCA değildir. Olmayacaktır da!